mielenterveyspalsta
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoivaa aivojasi

Siirry alas

Hoivaa aivojasi Empty Hoivaa aivojasi

Viesti  Kelju lähetetty Ke Tammi 06, 2010 8:36 am

"Tuntuuko sinusta joskus, että iän mukana myös aivosi hidastuvat? Ei hätää! Aivojen huoltaminen on yllättävän helppoa: niitä tulee vain ruokkia, nesteyttää ja ainakin tanssittaa!

Aivojen stimuloiminen aloitetaan heti aamulla, nimittäin ruokapöydässä. Kananmuna on oiva aamupala, vihjaa Womenshealthmag.com. Muna sisältää hermosolujen sokerinpolttoa edistävää B-vitamiinia, hermosoluja suojaavia antioksidantteja sekä omega-3 -rasvahappoja, jotka varmistavat hermoratojen toimivan maksiminopeudella.

Myös juomilla on osansa aivojen hyvinvoinnissa. Etelä-Floridan yliopistossa tehtiin vuonna 2006 tutkimus, jossa tutkittavat joivat noin desilitran verran kasvis- tai hedelmämehuja ainakin kolme kertaa päivässä. Mehunjuojilla oli 76 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua Alzheimerin tautiin kuin heitä vähemmän juoneilla henkilöillä. Hedelmistä ja kasveista löytyy paljon antioksidantteja, jotka saattavat suojata aivosoluja taudin kenties aiheuttamilta tuhoilta, kuvaa tutkimuksen johtaja Amy Borenstein.

Kahdeksan puolentoista desilitran vesilasillista päivässä tekee hyvää. "

"Jokainen meistä tietää, että liikunta on hyväksi keholle. Myös aivot nauttivat liikunnasta - erityisesti tanssista!

– Harvat aktiviteetit stimuloivat aivoja niin laajasti kuin tanssiminen. Se vaatii kaikkea koordinaatiosta ja organisoinnista suunnitteluun, vakuuttaa tohtori Amen."

"Unta palloon

Kun päivän aktiviteetit ovat ohitse, onkin aika aloittaa aivoystävälliset iltatoimet! Muista siis puhdistaa hammasvälisi. Puhdistamattomista hampaista bakteerit saattavat levitä verenkiertoon. Lisäksi yli 6500:tta aikuista tarkkailleessa brittitutkimuksessa havaittiin, että ienvaivoista kärsivillä myös henkiset toiminnot kokevat kolauksen."

http://www.mtv3.fi/helmi/hyvinvointi/mymoment/oma_hetki.shtml?1025248
Kelju
Kelju

Viestien lukumäärä : 150
Join date : 03.01.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa