mielenterveyspalsta
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Liika istuminen typistää elämää

Siirry alas

Liika istuminen typistää elämää Empty Liika istuminen typistää elämää

Viesti  Kelju lähetetty Ti Tammi 12, 2010 8:49 pm

"
David Dunstan ryhmineen kartoitti 8800 terveen miehen ja naisen televisionkatselun yhteyttä kuolemaan 1999-2006. Seuranta-aikana tutkimukseen osallistuneista kuoli 284, joista 125 syöpään ja 87 sydän- ja verisuonitauteihin.

Syöpäkuolemiin televisionkatselusta löytyi vain vähäinen kytkös, sen sijaan jokainen päivittäinen television edessä istuttu tunti kasvatti sydän- ja verisuonitautikuoleman riskiä lähes viidenneksen.

Yli neljä tuntia televisiota päivittäin tuijottavilla oli kaiken kaikkiaan liki puolet suurempi riski kuolla kuin alle kaksi tuntia telkkua katselevilla. Sydän- ja verisuonitautikuolema oli jopa 80 prosenttia todennäköisempi.

Kytkös televisionkatselun ja kuoleman välillä pysyi siitä huolimatta, että tavalliset riskitekijät kuten verenpaine, tupakointi, kolesteroli, ruokavalio, vyötärönympärys ja vapaa-ajan harrastukset otettiin huomioon.

"Vaikka tutkimuksemme keskittyi vain television katselun määrään, tulos viittaa siihen, että mikä tahansa pitkittynyt istuminen kuten työpöydän tai tietokoneen edessä istuminen saattaa olla terveysriski", David Dunstan sanoo."

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=4037
Kelju
Kelju

Viestien lukumäärä : 150
Join date : 03.01.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa