mielenterveyspalsta
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Joka kymmenes kokee vaikeutta tunnistaa omia tunteita

Siirry alas

Joka kymmenes kokee vaikeutta tunnistaa omia tunteita Empty Joka kymmenes kokee vaikeutta tunnistaa omia tunteita

Viesti  Kelju lähetetty Su Tammi 17, 2010 8:25 am

"Joka kymmenennellä suomalaisella on vaikeuksia tunnistaa omia tunteitaan.

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan 10 prosenttia suomalaisista aikuisista on aleksityymisiä. Aleksitymialla tarkoitetaan persoonallisuuden piirteistöä, jolle on ominaista vaikeus tunnistaa omia tunteita ja erottaa niitä ruumiillisista tuntemuksista, samoin kuin vaikeus kuvata tunteita muille."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/01/790883

"Toimivaa persoonallisuutta kuvaa kyky tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä pohdiskella elämäntapahtumien taustoja. Aleksityymisen henkilön on vaikea tunnistaa tunteitaan ja kuvata niitä, hänen mielikuvamaailmansa on niukka, ja hän on yksipuolisen toiminnallisesti suuntautunut. Aleksitymia löydettiin alun perin psykosomaattisilta potilailta, mutta nyt tiedetään, että aleksityymisiä piirteitä esiintyy myös muilla somaattisesti sairailla, mielenterveyden häiriöistä kärsivillä ja normaaliväestössäkin. "

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=%2Fportlet_action%2Fdlehtihakuartikkeli%2Fviewarticle%2Faction&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo91013&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_frompage=uusinnumero
Kelju
Kelju

Viestien lukumäärä : 150
Join date : 03.01.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa